Auteur

Pieter, die zo leuk schrijven kan, schreef juf Van Barneveld een keer op een opstel dat ik had geschreven in de brugklas van de middelbare school. Ik kon het goed, maar ik vond het ook nog eens heel erg leuk. En ik doe het steeds meer en vaker. Hieronder de recente publicaties uit de categorie “Managementboeken”. En ik ben voorlopig nog lang niet uitgeschreven…

Wie zorgt dat het goed komt? (2018)

5/5

Veel managers, leidinggevenden of ondernemers raken energie kwijt als hun medewerkers geen eigenaarschap laten zien. Ze doen hun werk wel, maar zetten net niet dat tandje bij om een verschil te maken. Hoe mooi is het als je ziet dat mensen zich ‘ontfermen’ over een beoogd resultaat! Het is van hen, ze zijn er persoonlijk mee verbonden. Ze zorgen ervoor dat het goed komt.

Hoe stimuleer je eigenaarschap en wanneer verdwijnt het weer? 

Met dit boek krijg je de handvatten en inzichten aangereikt om eigenaarschap in jouw organisatie of team daadwerkelijk te laten ontstaan.

Geschreven voor Leidinggevenden/managers, HRM adviseurs en teamcoaches

  • Voormalig nr. 1 Managementboek
  • Inmiddels de 4e druk
  • Vlot geschreven en direct bruikbaar

Van Vakmanschap naar Leiderschap (2014)

5/5

Hoe vaak zie je het? Het beste jongetje van de klas (of meisje), wordt teamleider, afdelingsmanager, sectorhoofd, MT lid of directeur. Maar was het hun droom om manager te worden? Wat was er ook al weer leuk aan het stuk leidinggeven? En hoe combineer je dat met de liefde voor het vak?

Veel professionals die vanuit de vakinhoud zijn doorgegroeid naar een leidinggevende positie vragen zich af of het beter kan. Hoe krijgen ze hun team naar een hoger niveau, hoe zorgen ze voor meer eigenaarschap op de werkvloer en hoe kunnen ze hun eigen passie voor het vak optimaal combineren met hun rol als leidinggevende?

Zelf opgeleid als werktuigbouwkundige ingenieur én als sociaal psycholoog en bovendien als leidinggevende van een trainingsbureau heb ik zowel bij mezelf als in mijn omgeving gezien hoe mensen soms worstelen met de rol van “manager”. Op basis van de opgedane inzichten uit theorie én praktijk ontwikkelde ik de zogenaamde HONEST methodiek. Een bruikbaar acroniem om je eigen effectiviteit als leider aan te spiegelen. 

  • Voornamlig top 10 Managementboek
  • Vlot, helder én soms confronterend geschreven
  • Direct bruikbaar in je eigen praktijk en in je eigen leven

KOE-SERIE

Klik op de bewerken-knop om deze tekst te wijzigen. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Leidinggeven, waardecreatie en het maken van resultaatafspraken

Focus houden op het gewenste resultaat.... Of je nu in de private of publieke sector werkt; het gaat erom dat je als leidinggevende jouw team gericht houdt op het boeken van resultaat. "Resultaat" betekent vandaag de dag niet meer zo veel mogelijk produceren tegen zo laag mogelijke kosten. Of zo veel mogelijk dossiers van het ene bakje naar het andere bakje verplaatsen. Resultaat is datgene wat je wilt betekenen voor je omgeving. Resultaat in de huidige de betekeniseconomie is vooral het creëren van waarde. In dit boek krijg je handvatten om jouw teamleden gefocust te houden op de gezamenlijke bedoeling en lees je hoe je dit kunt doorvertalen naar individuele resultaatafspraken. Je bouwt hiermee aan een team met focus, waarbij iedereen weet wat zijn eigen aandeel betekent voor het collectief met veel energie, betrokken en gemotiveerde medewerkers en een sfeer waarin iedereen trots is op zijn unieke eigen bijdrage én het gezamenlijke resultaat. Dit boek maakt onderdeel uit van de Koe-reeks. De Koe-reeks betreft een serie korte kernachtige boeken die door P&A Talentontwikkeling worden uitgegeven. Met daarin zogenaamde Praktische Theorie waarmee je direct de koe bij de horens kunt vatten.

Faciliterend Leidinggeven

Praktisch leidinggeven vanuit een dienend/dienstbaar of liever nog een faciliterende stijl. In dit boek hebben we zes belangrijke principes van faciliterend leidinggeven, op basis van meer dan vijftien jaar begeleiding in uitleenlopende bedrijven en instellingen gebundeld. Deze zes principes tezamen noemen we 'faciliterend leidinggeven'. Een leidinggevende is in onze visie iemand die al dan niet samen met zijn team de koers uitzet en vervolgens zijn teamleden faciliteert in het behalen van de gezamenlijk afgesproken resultaten. Niet te ingewikkeld, maar vooral praktisch toepasbaar.
Door het boek te lezen heeft u een mooie basis te pakken van waaruit u kunt werken aan uw eigen talent om verder te groeien in uw rol van leidinggevende. Inhoudsopgave 1. Duidelijkheid scheppen over de gewenste resultaten 2. De juiste persoon voor de job 3. Zorgen dat mensen zich verantwoordelijk voelen 4. Besluiten nemen op basis van collectieve waarden 5. Kaders geven en ruimte bieden 6. Faciliteren op maat

Een goed gesprek!

In dit praktische boek leer je wat je kunt doen om het zogenaamde "goede gesprek" te voeren. Word beter in het voeren van een ontwikkelingsgerichtgesprek. Leer welke basishouding past bij iemand die de rol van coach vervult. Weet welke valkuilen er zijn en krijg een overzicht van belangrijke gesprekstechnieken die je in je toolbox moet hebben om ‘een goed gesprek’ te voeren.

Sluit Menu